Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien mascarponetrifle
PT30M
Aardbeien mascarponetrifle
Een heerlijk aardbeien mascarponetrifle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
33
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien mascarponetrifle te bereiden
Kan ca. 1 dag van tevoren.) In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Mascarpone erdoor mengen. Aardbeienjam losroeren en door roommengsel scheppen (niet gladroeren). Aardbeien wassen, schoonmaken en helft van aardbeien in plakjes snijden. Andere helft halveren. Lange vingers op bodem van schaal leggen en licht besprenkelen met likeur. 1/3 Deel van roommengsel erover verdelen. Aardbeiplakjes erover verdelen en helft van achtergebleven roommengsel erover verdelen. Cantuccini grof erboven verkruimelen. Rest van room op koekjes scheppen. Garneren met halve aardbeien en bestrooien met poedersuiker. Tot gebruik in koelkast zetten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Helen zegt:
Ineke zegt:
Voor Sinaasappellikeur neem ik Quantro, bij iedere disteleerderij te koop.
Ik heb dit weekend nog een triffle gemaakt.
Mijn dochter gaf een high tea.
Ze hebben er weer van gesmuld.
Helen zegt:
Greta Kok zegt:
Ineke zegt:
Ik ga hem nu zelf voor mijn dochter maken.
Zij geeft een high tea voor haar 39 ste verjaardag.
Ik maak deze als toetje.
Ik ken ook een Marijke Geurts. Ik ben benieuwd of jij het bent. Zij woonde in Rotterdam.
Helen zegt:
Helen zegt:
lotte1 zegt:
greta zegt:
paviljoen zegt:
Ik heb ipv sinasappellikeur bessenjenever gebruikt.
Ook heel lekker!!!! :p