Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien onder mousse
PT30M
Aardbeien onder mousse
Een heerlijk aardbeien onder mousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien onder mousse te bereiden
Was de aardbeien en trek de kroontjes eruit.Leg de helft van de mooiste aardbeien apart en bestrooi deze met de helft van de poedersuiker.Sprenkel de sinaasappelsap erover.Wrijf de rest van de aardbeien door een zeef en meng er de rest van de poedersuiker door.Klop de slagroom stijf en schep de aardbeienpuree erdoor.Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekepan goedbruin en laat ze goed afkoelen.Verdeel de aardbeien over 4 coupes en schep de aardbeienmousse erop.Bestrooi de bovenkant met de geroosterde amandelen en steek in iedere coupe een ijswafel.Direct serveren.Evt.kun je de coupes ook nog met wat slagroom garneren.
Amy zegt: