Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienconfituur met munt
PT20M
Aardbeienconfituur met munt
Een heerlijk aardbeienconfituur met munt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienconfituur met munt te bereiden
Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in stukjes. Doe ze met de suiker en het sap van een halve citroen in een pan en breng op hoog vuur aan de kook.
Roer voortdurend tot de confituur begint in te dikken. U kunt dit controleren door een beetje ervan op een koud bordje te lepelen, en even in de koelkast te zetten. Stijft de confituur mooi op, dan is hij klaar. Zo niet, laat hem dan nog 2 minuten verder koken.
Snij de muntblaadjes in reepjes en roer ze door de lichtjes afgekoelde confituur. Verdeel alles over de potjes.
Roer voortdurend tot de confituur begint in te dikken. U kunt dit controleren door een beetje ervan op een koud bordje te lepelen, en even in de koelkast te zetten. Stijft de confituur mooi op, dan is hij klaar. Zo niet, laat hem dan nog 2 minuten verder koken.
Snij de muntblaadjes in reepjes en roer ze door de lichtjes afgekoelde confituur. Verdeel alles over de potjes.