KookJij

Aardbeien Mango jam

Twee mango's en een doosje aardbeien die echt op moesten. Het werd een heerlijke jam.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeien Mango jam te bereiden

  1. Weeg de schoongemaakt stukjes aardbeien en mango. Voeg het sap van de citroen hieraan toe.
  2. Weeg het geheel. De helft van dit gewicht moet je dan aan geleisuiker hieraan toevoegen + 20 gram meer omdat aardbeien moeilijk geleren.
  3. Breng alles aan de kook. Laat plm. 6 minuten koken.
  4. Maak de jamproef door een theelepel jam op een koud schoteltje te leggen. Je kunt dan zien of de jam voldoende dik is. De jam mag niet teveel uitlopen.
  5. Vul de jam in jampotjes die je vooraf met kokend water het omgespoeld.
  6. Zet de afgesloten potjes 5 minuten op hun kop. Zet ze weer terug en laat afkoelen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker op een beschuitje, boterham of in de yoghurt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst