Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien Mango jam
PT15M
Aardbeien Mango jam
Twee mango's en een doosje aardbeien die echt op moesten. Het werd een heerlijke jam.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien Mango jam te bereiden
- Weeg de schoongemaakt stukjes aardbeien en mango. Voeg het sap van de citroen hieraan toe.
- Weeg het geheel. De helft van dit gewicht moet je dan aan geleisuiker hieraan toevoegen + 20 gram meer omdat aardbeien moeilijk geleren.
- Breng alles aan de kook. Laat plm. 6 minuten koken.
- Maak de jamproef door een theelepel jam op een koud schoteltje te leggen. Je kunt dan zien of de jam voldoende dik is. De jam mag niet teveel uitlopen.
- Vul de jam in jampotjes die je vooraf met kokend water het omgespoeld.
- Zet de afgesloten potjes 5 minuten op hun kop. Zet ze weer terug en laat afkoelen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker op een beschuitje, boterham of in de yoghurt.