Altijd een succes en je hoeft niet lang in de keuken te staan.
Lekker met aardappelpuree, gebakken aardappelen, sperziebonen, doperwten, snijbonen, broccoli, sla.
Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet met paddenstoelen in cognacroomsaus
PT15M
Zalmfilet met paddenstoelen in cognacroomsaus
De zalmfilet gaat gekruid met peper en zout in een ovenschaal. Hierover komt een warme saus met voorgebakken paddenstoelen, room en scheutje cognac of vieux. Kwartiertje in een voorverwarmde oven en je hebt heerlijk zalmgerecht op tafel.
Lekker en gemakkelijk als je gasten krijgt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet met paddenstoelen in cognacroomsaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwamte.
- Maak de saus: Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin het sjalotje glazig.Doe de paddenstoelen erbij en bak deze op hoge warmtebron lichtbruin. Blus af met de vieux of cognac en laat dit inkoken tot er bijna geen vocht meer over is.
- Voeg de room toe en laat dit op hoge warmtebron iets dikker worden.
- Kruid de zalmfilet met peper en zout. Leg de zalm in de ovenschaal.Giet de warme saus over de zalm.
- Zet de schaal in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Bak de zalm plm.15 minuten. Heb je dunne stukken zalm dan niet langer dan 10 minuten.