KookJij

Aardbeienijs

Een heerlijk aardbeienijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeienijs te bereiden

Was de aardbeien, verwijder het groene steeltje en pureer de aardbeien, voeg citroensap, melk, suiker en eierdooier toe, meng alles zeer goed met de klopper. Voeg het aardbeienmengsel en de room toe, meng zeer goed. Schakel de ijsroommachine in en giet het mengsel erin en laat 35-45 minuten draaien. Plaats enkele uren in de diepvries.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tommeke

tommeke zegt:
Je kan fijne witte kristalsuiker gebruiken in de plaats. Groetjes Jeannine alias Tommeke:p:?
Paula

Paula zegt:
Witte basterdsuiker is dat "witte bloemsuiker"?
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Dit ga ik maken! Normaliter gebruik ik geen ei of (slag)room; ben altijd een beetje bang voor salmonella, maar zoals banketbakker opa Henny het beschrijft durf ik het wel aan! Op dit ogenblik is het echt Ysjesweer, dus deze oma gaat ff in de benen!!!!!!
banketbakker opa henny

banketbakker opa henny zegt:
Als je dat zo maakt heb je kant op samonelle bacteriën door het rauwe ei, vandaar mijn werkwijze hieronder:

Begin met de metalen bak en een lepel in de vriezer te zetten,
deze moeten goed koud zijn zodat het ijs straks direct bevriest.
Pureer de aardbeien met de staafmixer.
Klop de eidooiers luchtig met de suiker,
maak de melk warm in een pannetje,
schenk wat melk bij de eidooiers,
schenk het weer teug in de pan op laag vuur.
Laat het lobberig worden (niet koken) maximaal 80 oC
Pan laten afkoelen in een bak stromend koud water.
Slagroom 3/4 stijf kloppen.
Aardbeien puree en citroensap door de slagroom mengen.
Koele eidooiers door de slagroom mengen.
In de ijsmachine 40 min laten bevriezen. OF
Dan dit in de metalen bak in de vriezer doen.
Elk half uur de massa goed doorroeren met de koude lepel,
vooral alles goed van de zijkant schrapen.
na een uur of drie is het heerlijk schepijs.
Luchtdicht bewaren in de vriezer waarbij zo weinig mogelijk lucht bij het bakje in zit.
:p:p;)