Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienmousse met munt
PT15M
Aardbeienmousse met munt
Deze aardbeienmousse met munt is een heerlijk zomers nagerecht. De munt geeft een frisse twist aan het dessert.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienmousse met munt te bereiden
- Van 400 gram aardbeien de mooiste 6 achterhouden voor de afwerking. De overige aardbeien in stukken snijden en met de 100 cc water kort opkoken.
- In koud water de gelatine 5 minuten laten weken.
- Met staafmixer de aarbeienmoes pureren. De gelatine toevoegen als de aardbeienmoes van het vuur af is.
- Van de munt de mooiste blaadjes achterhouden voor de garnering. De overige blaadjes klein snijden en aan de aardbei-puree toevoegen. Laten afkoelen.
- Intussen de slagroom met twee eetlepels candarel suiker stijf kloppen. Als de puree voldoende is afgekoeld deze omscheppend toevoegen aan de slagroom en goed mengen.
- In coupes doen en in de koelkast zetten (1/2 uurtje ongeveer). Als garnering een blaadje munt en een in plakjes gesneden aardbei erop leggen.
Addie zegt:
Had geen aardbeien maar wel mango's in huis en heb je recept dus gemaakt met mango. het is heerlijk. Had nog wel twee eidooiers au bain marie geklopt en erdoor geschept.
kookgroet, Addie.