Maak dit recept oorspronkelijk met ananas maar had geen ananas in huis, wel aardbeien in de tuin.
Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienpudding
PT15M
Aardbeienpudding
Ideaal om een overschot van aardbeien weg te werken.
Recept van:
Judith Roosen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienpudding te bereiden
De aardbeien schoonmaken en kroontjes verwijderen.
Samen met citroensap glad mixen.
Het ei en de suiker op kloppen tot licht schuim.
Het vanillepoeder ondermengen.
In tussentijd de melk aan de kook brengen.
Wanneer de melk kookt enkele lepels warme melk onder het ei-suiker-vanillepoeder roeren en dan terug bij de warme melk doen. Goed blijven roeren.
De gemixte aardbeien geheel toevoegen.
Wanneer de pudding al te veel indikt kan je er koude melk aan toevoegen tot de gewenste dikte maar het wel weer naar het kookpunt brengen.
Geheel verdelen over dessertschaaltjes en laten afkoelen in de koelkast.
Versieren met schijfjes of kleine stukjes aarbei.
Samen met citroensap glad mixen.
Het ei en de suiker op kloppen tot licht schuim.
Het vanillepoeder ondermengen.
In tussentijd de melk aan de kook brengen.
Wanneer de melk kookt enkele lepels warme melk onder het ei-suiker-vanillepoeder roeren en dan terug bij de warme melk doen. Goed blijven roeren.
De gemixte aardbeien geheel toevoegen.
Wanneer de pudding al te veel indikt kan je er koude melk aan toevoegen tot de gewenste dikte maar het wel weer naar het kookpunt brengen.
Geheel verdelen over dessertschaaltjes en laten afkoelen in de koelkast.
Versieren met schijfjes of kleine stukjes aarbei.
Mijn kookverhaal (Judith Roosen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
desiree zegt:
Judith Roosen zegt:
Wanneer de pudding niet opstijft is er toch iets mis gegaan.
Het ei met de suiker goed luchtig geklopt? Vanillepoeder is een bindingsbloem en geen suiker!