Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienpudding met amarettokoekjes
PT20M
Aardbeienpudding met amarettokoekjes
Een heerlijk aardbeienpudding met amarettokoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lidia V
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienpudding met amarettokoekjes te bereiden
Week de blaadjes gelatine in 5 minuten in ruim koud water. Maak de aardbeien schoon. Halveer 10 aardbeien. Verwarm in een steelpan de koffieroom met 70 gr suiker. Knijp de gelatineblaadjes goed uit. Los de gelatine al roerende van het vuur af op in de koffieroom. Voeg de amarettokoekjes toe. Laat de pudding afkoelen tot hij lobbig begint te worden. Schep nu de halve aardbeien erdoor. Spoel een puddingvorm om met koud water. Schenk de pudding erin. Laat de pudding afgedekt in de koelkast in ongeveer 2 uur opstijven. Sla de slagroom stijf met de rest van de suiker. Stort de pudding en garneer met de slagroom en de rest van de aardbeien.