Recept
« Terug naar recepten
Abrahams mosterdsoep
PT40M
Abrahams mosterdsoep
Een heerlijk abrahams mosterdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
claudia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrahams mosterdsoep te bereiden
De boter smelten.
De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren.
Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
De bouillon verwarmen en bij de roux gieten, glad roeren, en 10 minuten laten koken.
Prei in de lengte in stukjes snijden.
Het spek in blokjes snijden en uitbakken.
De soep eventueel zeven.
Mosterd toevoegen.
Voor het serveren de room toevoegen, niet laten koken.
De uitgebakken spekjes en prei toevoegen.
De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren.
Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
De bouillon verwarmen en bij de roux gieten, glad roeren, en 10 minuten laten koken.
Prei in de lengte in stukjes snijden.
Het spek in blokjes snijden en uitbakken.
De soep eventueel zeven.
Mosterd toevoegen.
Voor het serveren de room toevoegen, niet laten koken.
De uitgebakken spekjes en prei toevoegen.