KookJij

Abrikozen-walnotenbrood

Een heerlijk abrikozen-walnotenbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: De familiekeuken van Tana Ramsay
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Abrikozen-walnotenbrood te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 170°C.
2. Breng de gedroogde abrikozen met het zakje thee en het water aan de kook. Laat 5 minuten zacht koken, zet het vuur uit en haal het theezakje eruit. Roer de 75g havermout erdoor, doe het deksel op de pan en laat de inhoud afkoelen.
3. Mix in een kom de eieren en de suiker.
4. Zeef het bakmeel met het zout en bakpoeder en voeg toe aan het eiermengsel, met de mixer op de laagste stand. Voeg het abrikozenmengsel en de melk toe en blijf mixen tot alles goed gemengd is.
5. Zet de mixer uit en voeg de walnoten toe. Schep ze er voorzichtig door, zodat ze niet breken.
6. Schep het mengsel in twee met vetvrij papier beklede broodvormen van 900g, strooi het restje havermout erover en zet 1 à 1.25 uur in de oven. Het brood is klaar als de bovenkant opengebarsten is en de prikker die je erin steekt er droog uitkomt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ali Smit

Ali Smit zegt:
Gemaakt voor een feestelijk ontbijt.
Geen kruimeltje over.
Anna

Anna zegt:
lijkt me heel erg lekker!:p;)