Recept
« Terug naar recepten
Abrikozen-walnotenbrood
PT105M
Abrikozen-walnotenbrood
Een heerlijk abrikozen-walnotenbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Abrikozen-walnotenbrood te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 170°C.
2. Breng de gedroogde abrikozen met het zakje thee en het water aan de kook. Laat 5 minuten zacht koken, zet het vuur uit en haal het theezakje eruit. Roer de 75g havermout erdoor, doe het deksel op de pan en laat de inhoud afkoelen.
3. Mix in een kom de eieren en de suiker.
4. Zeef het bakmeel met het zout en bakpoeder en voeg toe aan het eiermengsel, met de mixer op de laagste stand. Voeg het abrikozenmengsel en de melk toe en blijf mixen tot alles goed gemengd is.
5. Zet de mixer uit en voeg de walnoten toe. Schep ze er voorzichtig door, zodat ze niet breken.
6. Schep het mengsel in twee met vetvrij papier beklede broodvormen van 900g, strooi het restje havermout erover en zet 1 à 1.25 uur in de oven. Het brood is klaar als de bovenkant opengebarsten is en de prikker die je erin steekt er droog uitkomt.
2. Breng de gedroogde abrikozen met het zakje thee en het water aan de kook. Laat 5 minuten zacht koken, zet het vuur uit en haal het theezakje eruit. Roer de 75g havermout erdoor, doe het deksel op de pan en laat de inhoud afkoelen.
3. Mix in een kom de eieren en de suiker.
4. Zeef het bakmeel met het zout en bakpoeder en voeg toe aan het eiermengsel, met de mixer op de laagste stand. Voeg het abrikozenmengsel en de melk toe en blijf mixen tot alles goed gemengd is.
5. Zet de mixer uit en voeg de walnoten toe. Schep ze er voorzichtig door, zodat ze niet breken.
6. Schep het mengsel in twee met vetvrij papier beklede broodvormen van 900g, strooi het restje havermout erover en zet 1 à 1.25 uur in de oven. Het brood is klaar als de bovenkant opengebarsten is en de prikker die je erin steekt er droog uitkomt.
Ali Smit zegt:
Geen kruimeltje over.