Recept
« Terug naar recepten
Abrikozenclafoutis
PT55M
Abrikozenclafoutis
Een heerlijk abrikozenclafoutis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozenclafoutis te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Breng de melk en de room aan de kook met de rozemarijn. Haal van het vuur, laat 5 minuten trekken. Haal de rozemarijn uit de pan.
3. Laat de abrikozen goed uitlekken. Leg ze in een ovenschaal. Strooi er het amandelpoeder over.
4. Klop de eieren los met het maïszetmeel, de suiker en de vanillesuiker. Leng aan met de afgekoelde rozemarijnroom. Klop goed op. Giet bij de abrikozen. Bestrooi met de amandelschilfers.
5. Zet 35 tot 40 minuten in het midden van de warme oven.
2. Breng de melk en de room aan de kook met de rozemarijn. Haal van het vuur, laat 5 minuten trekken. Haal de rozemarijn uit de pan.
3. Laat de abrikozen goed uitlekken. Leg ze in een ovenschaal. Strooi er het amandelpoeder over.
4. Klop de eieren los met het maïszetmeel, de suiker en de vanillesuiker. Leng aan met de afgekoelde rozemarijnroom. Klop goed op. Giet bij de abrikozen. Bestrooi met de amandelschilfers.
5. Zet 35 tot 40 minuten in het midden van de warme oven.