KookJij

Abrikozenrijst

Een heerlijk abrikozenrijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Abrikozenrijst te bereiden

Week de abrikozen minstens 1 uur in heet water en laat ze uitlekken.
Kook de rijst gaar in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de suiker door de rijst.
Houd vier van de abrikozen achter voor de garnering en snijd of knip de rest in stukjes.
Schep ze door de rijst.
Schep de rijst in een puddingschaal of in éénpersoonsschaaltjes.
Doe de jam met het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook.
Verdeel de nog warme jam over de rijstpudding en laat afkoelen.
Zet tot gebruik in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Garneer de pudding met de slagroom, de achtergehouden abrikozen en desgewenst een groen blaadje munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst