Recept
« Terug naar recepten
Abrikozensorbet
PT45M
Abrikozensorbet
Een heerlijk abrikozensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Sorbets
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozensorbet te bereiden
Bereiding:
Water, suiker en glucose samenvoegen en even koken tot suiker opgelost is.
Laat massa afkoelen.
De abrikozen uit laten lekken, citroensap toevoegen en de blender tot pulp slaan.
Dit mengsel vermengen met suikersiroop en in sorbetière tot ijs draaien.
Uitserveren:
Serveer uit in ijscoupe’s, garneer af met abrikoos en mintblaadje
Water, suiker en glucose samenvoegen en even koken tot suiker opgelost is.
Laat massa afkoelen.
De abrikozen uit laten lekken, citroensap toevoegen en de blender tot pulp slaan.
Dit mengsel vermengen met suikersiroop en in sorbetière tot ijs draaien.
Uitserveren:
Serveer uit in ijscoupe’s, garneer af met abrikoos en mintblaadje
bertal zegt:
Is het ook, smakelijk.
:);)m.v.g. Bert Allers