KookJij

Abrikozentaart

Een heerlijk abrikozentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Abrikozentaart te bereiden

Abrikozen laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 1 theelepel schil eraf raspen. Taartvorm dik invetten en bestrooien met 25 gram canderel culinaire. Abrikozen met volle kant naar beneden tegen elkaar aan in vorm leggen. Oven voorverwarmen op 175ºC. Bloem zeven. In kom boter, ½ theelepel zout en rest van canderel culinaire met mixer tot romige massa kloppen. Eieren er een voor een doorkloppen. Bloem en citroenschil er luchtig doorheen spatelen. Beslag op abrikozen scheppen. Taart in 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart iets laten afkoelen en omkeren op een schaal. Serveren met crème fraîche.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst