Recept
« Terug naar recepten
Abrikozentaart
PT40M
Abrikozentaart
Een heerlijk abrikozentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozentaart te bereiden
Abrikozen laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 1 theelepel schil eraf raspen. Taartvorm dik invetten en bestrooien met 25 gram canderel culinaire. Abrikozen met volle kant naar beneden tegen elkaar aan in vorm leggen. Oven voorverwarmen op 175ºC. Bloem zeven. In kom boter, ½ theelepel zout en rest van canderel culinaire met mixer tot romige massa kloppen. Eieren er een voor een doorkloppen. Bloem en citroenschil er luchtig doorheen spatelen. Beslag op abrikozen scheppen. Taart in 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart iets laten afkoelen en omkeren op een schaal. Serveren met crème fraîche.