Recept
« Terug naar recepten
Abrikozentaartjes
PT25M
Abrikozentaartjes
Een heerlijk abrikozentaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozentaartjes te bereiden
Oven voorverwarmen op 225 graden. In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakjes bladerdeeg drukken, deeg goed tegen de wand drukken en overtollig deeg langs de bovenrand wegsnijden. Rest van het deeg even doorkneden en op een met bloem bestoven werkblad uitrollen tot een dunne lap. Hiermee de resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden. In een kom de mascarpone losroeren met eidooier, custardpoeder en vanillesuiker. Mengsel in taartvormpjes scheppen. Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen. In het midden van de oven taartjes in 20 minuten goudbruin en gaar bakken. In de vorm 5 minuten laten afkoelen. De taartjes voorzichtig uit de vorm nemen en op een taartrooster verder laten afkoelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Er staat: roomboterbladerdeeg, roomboter wordt verder niet gebruikt in dit recept.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
romana zegt:
Anneke zegt:
Janny zegt:
Hij was lekker, maar van mij had er wel iets meer van de pudding in mogen zitten!
Verder was hij lekker!