Recept
« Terug naar recepten
Adana Kebab
PT0M
Adana Kebab
Een heerlijk adana kebab recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
141
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Adana Kebab te bereiden
Kneed de ingrediënten voor de kebabs goed door elkaar en vorm er 4 rechthoekige schijven van, ca. 15 cm lang en 6 cm breed.
Leg ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
Maak ondertussen een uiensalade: bestrooi de uiringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
Meng er vervolgens de peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door.
Zet afgedekt weg in de koelkast.
Zet de gril aan of verwarm een grilpan en smeer de kebabs in met wat olie. Gril ze 15 minuten en keer ze daarbij regelmatig.
Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen).
Verdeel de kebabs, de platbroden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of yoghurtsaus.
Leg ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
Maak ondertussen een uiensalade: bestrooi de uiringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
Meng er vervolgens de peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door.
Zet afgedekt weg in de koelkast.
Zet de gril aan of verwarm een grilpan en smeer de kebabs in met wat olie. Gril ze 15 minuten en keer ze daarbij regelmatig.
Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen).
Verdeel de kebabs, de platbroden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of yoghurtsaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Kok zegt:
Pilav rijst
Roerbak groenten (naar keuze)
Afijet olsun = Eet smakelijk
ayse zegt:
Groetjes terug.Ayse:D
Sylvia de Wit zegt:
Jammer dat, de op de foto staande gerechten, er niet allemaal bij staan!
Rode kool, rijst en yoghurtsaus