Recept
« Terug naar recepten
Adobo (Kip - Varkensvlees)
PT180M
Adobo (Kip - Varkensvlees)
Hiermee wordt bedoeld dat het vlees eerst wordt gemarineerd in de adobo-marinade.Dat bestaat uit ketjap of soja saus met een azijnachtige stof en diverse smaakstoffen.Het is een gerecht uit de Filippijnse keuken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Filipijnen
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Adobo (Kip - Varkensvlees) te bereiden
1).Doe in een grote pan de ketjap, azijn, water, uien en knoflook. Doe daar in de kip en het vlees en laat een half uur marineren.
2).Zet nu de pan op het vuur, breng aan de kook en doe alle andere ingrediënten in de pan. Laat de pan zonder deksel, zo lang de stoom uit de pan azijnig scherp is. Deksel gaat op de pan als de stoom niet scherp meer is. Laat vlees en kip botergaar worden.
3).Vlees en kip afgieten, maar vocht wel opvangen.
4).Vlees en kip worden nu gebakken tot het er mooi bruin uitziet.
5).Vlees apart zetten en het kookvocht in de bakpan doen, verhitten, bodem schoon schrapen en enigszins verder inkoken. Dat wordt de saus.
6).Saus op smaak maken met peper, azijn en ketjap.
2).Zet nu de pan op het vuur, breng aan de kook en doe alle andere ingrediënten in de pan. Laat de pan zonder deksel, zo lang de stoom uit de pan azijnig scherp is. Deksel gaat op de pan als de stoom niet scherp meer is. Laat vlees en kip botergaar worden.
3).Vlees en kip afgieten, maar vocht wel opvangen.
4).Vlees en kip worden nu gebakken tot het er mooi bruin uitziet.
5).Vlees apart zetten en het kookvocht in de bakpan doen, verhitten, bodem schoon schrapen en enigszins verder inkoken. Dat wordt de saus.
6).Saus op smaak maken met peper, azijn en ketjap.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Op voorverwarmde borden gestoomde rijst doen en daarop varkensvlees en kip met saus. Geef er kousenband bij in kleine stukjes.
Jan A van der Hoeden zegt:
Hallo Fen,
Je hebt volkomen gelijk,ketjap is indonesisch en niet philippijns.Ketjap is echter makkelijker te verkrijgen hier,vandaar.Eigenlijk zou je de suiker ook moeten vervangen door palmsuiker (2 eetlepels in dat geval).
Jan A.