Recept
« Terug naar recepten
Advocaatcake met lange vingers
PT25M
Advocaatcake met lange vingers
Een heerlijke advocaatcake met lange vingers die niet wordt gebakken maar die je - na opstijven in de koelkast - met veel succes op tafel kunt zetten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaatcake met lange vingers te bereiden
- De gelatine in koud water ca. 20 minuten laten weken.
- Boter, suiker, vanillesuiker tot room kloppen.
- Eieren scheiden, dooiers 1 voor 1 door de boter kloppen. Advocaat door botermengsel kloppen.
- Gelatine uitknijpen, oplossen in een klein beetje heet water, af laten koelen, niet stijf laten worden.
- Slagroom en eiwit in twee aparte kommen stijfkloppen.
- Gelatine door advocaatmengsel kloppen, voorzichtig slagroom en als laatste eiwit erdoorheen.
- Cakevorm met folie bekleden, lange vingers naast elkaar in de vorm, dan advocaatmengsel, lange vingers, advocaatmengsel, eindigen met lange vingers.
- Ca. 4 uur in de koelkast.
- Snijplank op vorm leggen, samen keren. Folie voorzichtig van gebak halen en in plakken snijden
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Een echte Paascake, maar ook bij andere gelegenheden erg lekker.