Recept
« Terug naar recepten
Advocaatparfait met sinaasappelsaus
PT30M
Advocaatparfait met sinaasappelsaus
Een heerlijk advocaatparfait met sinaasappelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaatparfait met sinaasappelsaus te bereiden
Bak het amandelschaafsel in een droge anti-aanbakpan goudbruin en laat het afkoelen.
Meng de eidooiers en het ei met de suiker en klop deze in een kom boven kokend water op tot ca. 80°C (zorg dat de eieren niet gaan stollen bij een te hoge temperatuur!).
Haal de kom van de pan en klop koud verder tot er een luchtige massa ontstaat.
Meng het sinaasappelsap met de advocaat en meng dit voorzichtig met een spatel door de opgeklopte eieren.
Klop de room op tot yoghurtdikte en spatel de eimassa hierdoor.
Voeg het amandelschaafsel toe, giet deze massa in de gewenste vormpjes en zet ze ca. 4 uur in de vriezer om op te stijven.
Houd de vormpjes even in een warmwaterbadje en stort de ontstane parfait op de bordjes.
Meng de eidooiers en het ei met de suiker en klop deze in een kom boven kokend water op tot ca. 80°C (zorg dat de eieren niet gaan stollen bij een te hoge temperatuur!).
Haal de kom van de pan en klop koud verder tot er een luchtige massa ontstaat.
Meng het sinaasappelsap met de advocaat en meng dit voorzichtig met een spatel door de opgeklopte eieren.
Klop de room op tot yoghurtdikte en spatel de eimassa hierdoor.
Voeg het amandelschaafsel toe, giet deze massa in de gewenste vormpjes en zet ze ca. 4 uur in de vriezer om op te stijven.
Houd de vormpjes even in een warmwaterbadje en stort de ontstane parfait op de bordjes.