Recept
« Terug naar recepten
Advokaatbavarois
PT35M
Advokaatbavarois
Een heerlijk advokaatbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vrouwonline
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advokaatbavarois te bereiden
Zet de gelatine in ruim koud water in de week.
Breng de melk met het in de lengte doorgesneden vanillestokje langzaam aan de kook en haal de pan van het vuur.
Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten staan. Verwijder het vanillestokje.
Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker dik en schuimend.
Giet, al kloppende en in een klein straaltje, de warme melk erbij en doe dit terug in de pan.
Laat al roerende en op een klein vuur de vla heet worden en binden.
Knijp de gelatine uit en los deze op in de hete vla.
Laat de vla afkoelen en schep de advocaat erdoor
Klop de eiwitten en de slagroom stijf.
Schep 1/3 deel van de slagroom in een kommetje en roer daar de basterdsuiker door.
Leg de eiwitten op de slagroom en spatel de vla erdoor.
Schep de bavarois in vormpjes of coupes en laat deze in de koelkast helemaal opstijven.
Garneer de bavarois met de achtergehouden slagroom en de chocolade.
Breng de melk met het in de lengte doorgesneden vanillestokje langzaam aan de kook en haal de pan van het vuur.
Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten staan. Verwijder het vanillestokje.
Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker dik en schuimend.
Giet, al kloppende en in een klein straaltje, de warme melk erbij en doe dit terug in de pan.
Laat al roerende en op een klein vuur de vla heet worden en binden.
Knijp de gelatine uit en los deze op in de hete vla.
Laat de vla afkoelen en schep de advocaat erdoor
Klop de eiwitten en de slagroom stijf.
Schep 1/3 deel van de slagroom in een kommetje en roer daar de basterdsuiker door.
Leg de eiwitten op de slagroom en spatel de vla erdoor.
Schep de bavarois in vormpjes of coupes en laat deze in de koelkast helemaal opstijven.
Garneer de bavarois met de achtergehouden slagroom en de chocolade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rozaverschoor zegt:
roza verschoorr zegt:
roza verschoor zegt:
lekkerbekske zegt:
Als de gelatine aangegeven was in grammen i.p.v. blaadjes,zou ik dit gerecht al aan het maken zijn geweest,maar zelfs op internet worden gelatineblaadjes in verschillende gewichten aangegeven.En waar ik woon is alleen gelatinepoeder verkrijgbaar.