Recept
« Terug naar recepten
Afbreekbrood
PT80M
Afbreekbrood
Een heerlijk afbreekbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
19 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Afbreekbrood te bereiden
Vet een springvorm van 25 cm of een cakeblik met een losse bodem licht in. Als het melkdeeg als eerste klaar is kan je het in de koelkast bewaren. Uiteraard onder ingevet cellofaan.
20 minuten voordat het volkorendeeg klaar is uit de koelkast halen.
Dan beide degen doorslaan en het wit in 9 en het volkoren in 10 bolletjes verdelen.
Om en om 12 bolletjes aan de buitenring en opvullen met 6 in de binnenring en 1 in de midden.
Rijzen: 30-45 minuten
Broodjes bestrijken met eidooier/water en versieren
In voorverwarmde oven 200 graden 35-40 minuten.
20 minuten voordat het volkorendeeg klaar is uit de koelkast halen.
Dan beide degen doorslaan en het wit in 9 en het volkoren in 10 bolletjes verdelen.
Om en om 12 bolletjes aan de buitenring en opvullen met 6 in de binnenring en 1 in de midden.
Rijzen: 30-45 minuten
Broodjes bestrijken met eidooier/water en versieren
In voorverwarmde oven 200 graden 35-40 minuten.
petra zegt: