Agnolotti = Als je heel kort door de bocht gaat zou je kunnen zeggen dat ze in Piemonte de ravioli agnolotti noemen.
Er zijn vele vullingen mogelijk en de daarbij behorende sauzen.
Recept
« Terug naar recepten
Agnolotti met pompoen
PT30M
Agnolotti met pompoen
Een heerlijk agnolotti met pompoen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Agnolotti met pompoen te bereiden
1).Maak de pompoen purée en doe daarin op smaak gemalen korianderzaden, citroenschilrasp, suiker, peper en zout.
2).Roer hierdoor de geraspte Parmezaanse kaas.
3).Verdeel de pompoen massa over 20 velletjes deeg en kwast die dan in met het geklutste eitje.
4).Vouw de velletje dicht tot halve maantjes en druk stevig aan.
5).De agnolotti ± 4 minuten koken in gezouten water en dan uit het water halen.
6).Verdeel de agnolotti over de voorverwarmde bordjes
en begiet met een mengsel van hete boter en crême fraiche.
7).Bestrooi met de vers geroosterde gepelde pompoenpitten en wat Parmezaanse kaasschaafsel.
2).Roer hierdoor de geraspte Parmezaanse kaas.
3).Verdeel de pompoen massa over 20 velletjes deeg en kwast die dan in met het geklutste eitje.
4).Vouw de velletje dicht tot halve maantjes en druk stevig aan.
5).De agnolotti ± 4 minuten koken in gezouten water en dan uit het water halen.
6).Verdeel de agnolotti over de voorverwarmde bordjes
en begiet met een mengsel van hete boter en crême fraiche.
7).Bestrooi met de vers geroosterde gepelde pompoenpitten en wat Parmezaanse kaasschaafsel.