Recept
« Terug naar recepten
Ajam ketjap
PT20M
Ajam ketjap
Een heerlijk ajam ketjap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
L. van der Meij 260113
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam ketjap te bereiden
De kipfilet in stukjes snijden.
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
Roerbak de kip tot ze lichtbruin is.
Haal ze uit de pan en doe de kruiden, de ui en de knoflook in de pan. Roerbak dit 2 minuten.
Doe dan de kip er weer bij.
Roerbak deze er door heen met de ketjap en met het citroensap.
Doe daarna de suiker erbij met een scheutje water.
Laat het gerecht nog even sudderen.
Doe er voor het opdienen nog een eetlepel santen doorheen.
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
Roerbak de kip tot ze lichtbruin is.
Haal ze uit de pan en doe de kruiden, de ui en de knoflook in de pan. Roerbak dit 2 minuten.
Doe dan de kip er weer bij.
Roerbak deze er door heen met de ketjap en met het citroensap.
Doe daarna de suiker erbij met een scheutje water.
Laat het gerecht nog even sudderen.
Doe er voor het opdienen nog een eetlepel santen doorheen.