Recept
« Terug naar recepten
Ajam Pangang
PT40M
Ajam Pangang
Een heerlijk ajam pangang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wilma van der Kruijs
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam Pangang te bereiden
Alle ingrediënten voor de saus in een kom bij elkaar doen en goed mengen.
Kip in reepjes of blokjes snijden, kruiden met peper en zout ( kipkruiden is ook lekker ).
Kip goed hard bakken en als het gaar is de saus erbij doen.
Het geheel verwarmen totdat het kookt en dan op klein pitje ongeveer 30 minuten laten sudderen.
Regelmatig goed doorroeren.
Op het laatst 2 eetlepels atjar tjampoer toevoegen.
Is de saus te dik dan wat water toevoegen, is de saus te dun dan evt. wat allesbinder toevoegen.
Kip in reepjes of blokjes snijden, kruiden met peper en zout ( kipkruiden is ook lekker ).
Kip goed hard bakken en als het gaar is de saus erbij doen.
Het geheel verwarmen totdat het kookt en dan op klein pitje ongeveer 30 minuten laten sudderen.
Regelmatig goed doorroeren.
Op het laatst 2 eetlepels atjar tjampoer toevoegen.
Is de saus te dik dan wat water toevoegen, is de saus te dun dan evt. wat allesbinder toevoegen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marijke van den berg zegt:
nodig ik ben er allergies
voor en ik maak vaak indonesies, chinees eten gebruik nooit geen vetsin meer
doriet zegt:
marijke van den berg zegt:
daar zijn heel veel mensen over gevoelig voor gewwon zout kan ook
Aggie Sour zegt:
Sam zegt: