Via Conimex krijg ik regelmatig een recept doorgemaild, zo ook dit recept.
1x gemaakt en manlief en de kids zijn er dol op, is dus een regelmatig terugkerend gerecht bij ons op tafel
Recept
« Terug naar recepten
Ajam Paniki met mango en lente-uitjes
PT30M
Ajam Paniki met mango en lente-uitjes
Een heerlijk ajam paniki met mango en lente-uitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone van den Berg-Loeve
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
734 kCal energie
34 Gram eiwit
22 Gram vet
100 Gram koolhydraten
34 Gram eiwit
22 Gram vet
100 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
conimex
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam Paniki met mango en lente-uitjes te bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de boontjes 3 minuten, voeg 1 tl. van de boemboe toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg een flinke scheut water toe en laat de boontjes op een laag vuur met een deksel half op de pan in 15-25 minuten zachtjes gaar worden (hoe langer hoe zachter de boontjes, zo nodig nog een extra scheutje water toevoegen).
Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes van ca. 3 cm. Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke reepjes en leg ze in een bakje met ijskoud water zodat ze mooi opkrullen.
Snijd de kipfilets elk in 6 stukken. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten. Roer er de rest van de boemboe en 2 dl. water door.
Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is. Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm 1 minuut mee.
Schep de rijst, de boontjes en de ajam paniki met mango op 4 borden. Bestrooi met de lente-ui.
Voeg een flinke scheut water toe en laat de boontjes op een laag vuur met een deksel half op de pan in 15-25 minuten zachtjes gaar worden (hoe langer hoe zachter de boontjes, zo nodig nog een extra scheutje water toevoegen).
Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes van ca. 3 cm. Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke reepjes en leg ze in een bakje met ijskoud water zodat ze mooi opkrullen.
Snijd de kipfilets elk in 6 stukken. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten. Roer er de rest van de boemboe en 2 dl. water door.
Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is. Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm 1 minuut mee.
Schep de rijst, de boontjes en de ajam paniki met mango op 4 borden. Bestrooi met de lente-ui.