Recept
« Terug naar recepten
Ajam sapin
PT45M
Ajam sapin
Een heerlijk ajam sapin recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam sapin te bereiden
Uien snipperen. Pepers schoonmaken ( oppassen ). Kip in vier stukken hakken.
Bereidingswijze
Beetje olie in braadpan. Uien fruiten maar niet bruin laten worden. Kruiden en pepers toevoegen. Even meebakken. Bouillon in de pan. Gemalen kokos. Dan de kip. Ongeveer kwartier laten stoven. Dan santen erbij. Deksel er weer op. Nog een kwartier. Af en toe kijken of het niet te droog wordt. Dan beetje bouillon erbij. Na half uur, kip eruit en op folie ( aluminium ). Deksel van de pan en de saus in laten koken, lekker dik. Intussen:grill op hoogste stand, kip eronder en mooi bruin vel laten krijgen. Eruit en met de saus op een schaal. opdienen. Mag beetje citroensap over.
Serveertips
Lekker met witte rijst, sambal goreng buncis ( boontjes dus ), atjar en kroepoek. Met een ommelet erbij: een minirijsttafel
Bereidingswijze
Beetje olie in braadpan. Uien fruiten maar niet bruin laten worden. Kruiden en pepers toevoegen. Even meebakken. Bouillon in de pan. Gemalen kokos. Dan de kip. Ongeveer kwartier laten stoven. Dan santen erbij. Deksel er weer op. Nog een kwartier. Af en toe kijken of het niet te droog wordt. Dan beetje bouillon erbij. Na half uur, kip eruit en op folie ( aluminium ). Deksel van de pan en de saus in laten koken, lekker dik. Intussen:grill op hoogste stand, kip eronder en mooi bruin vel laten krijgen. Eruit en met de saus op een schaal. opdienen. Mag beetje citroensap over.
Serveertips
Lekker met witte rijst, sambal goreng buncis ( boontjes dus ), atjar en kroepoek. Met een ommelet erbij: een minirijsttafel