Recept
« Terug naar recepten
Ajam setan (scherp gekruid)
PT60M
Ajam setan (scherp gekruid)
Een heerlijk ajam setan (scherp gekruid) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept van E. de Vos 090412
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam setan (scherp gekruid) te bereiden
Wrijf de kip in met boemboe saté.
Snipper de uien en pers de knoflook uit.
Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten in 6-8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan.
Fruit de uien in de achtergebleven olie tot ze beginnen te kleuren. Schep de knoflook en de sambal erdoor.
Voeg direct daarna de laos en het kokende water of kippebouillon toe. Roer alles goed door en laat de kook er over komen.
Leg de stukken kip terug in de pan.
Laat alles nog 45 minuten zachtjes sudderen.
Keer de stukken kip enkele malen.
Leg dan de kip vast op een schaal en laat de saus intussen nog even flink doorkoken.
Voeg het citroen- limoensap toe en schenk de saus over de kip.
Snipper de uien en pers de knoflook uit.
Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten in 6-8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan.
Fruit de uien in de achtergebleven olie tot ze beginnen te kleuren. Schep de knoflook en de sambal erdoor.
Voeg direct daarna de laos en het kokende water of kippebouillon toe. Roer alles goed door en laat de kook er over komen.
Leg de stukken kip terug in de pan.
Laat alles nog 45 minuten zachtjes sudderen.
Keer de stukken kip enkele malen.
Leg dan de kip vast op een schaal en laat de saus intussen nog even flink doorkoken.
Voeg het citroen- limoensap toe en schenk de saus over de kip.