Recept
« Terug naar recepten
Alikruiken (krukkels)
PT20M
Alikruiken (krukkels)
Een heerlijk alikruiken (krukkels) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Alikruiken (krukkels) te bereiden
Spoel de schelpjes goed onder de koude kraan om eventueel zand te verwijderen.
Zet het bouquet in de boter licht aan met de laurierblaadjes en meng de alikruiken erdoor.
Blus af met witte wijn en voeg wat zout toe.
Stoof de schelpdieren in ongeveer 4 minuten klaar met de deksel op de pan, laat ze afkoelen en haal het vlees met een speld uit de schelp.
Serveer hierbij een fris dipsausje met citroenmayonaise.
Zet het bouquet in de boter licht aan met de laurierblaadjes en meng de alikruiken erdoor.
Blus af met witte wijn en voeg wat zout toe.
Stoof de schelpdieren in ongeveer 4 minuten klaar met de deksel op de pan, laat ze afkoelen en haal het vlees met een speld uit de schelp.
Serveer hierbij een fris dipsausje met citroenmayonaise.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Heel apart, wat een leuke traditie, ik zal hem zeker onthouden.
Fijne paasdagen.
M.V.G.Bert:);)
Jan v Stee zegt:
Gewoon koken in voldoende water met peper en zout.
Doe je ook geen afbreuk aan de smaak.
Jauke zegt:
hns zegt:
Beetje raar, maar ik maak ze klaar met peer, erg lekker. Het originele recept: 5 min koken in zeewater, of water met veel zout.
grt
Hans:)
A V SPLUNTER zegt:
bertal zegt:
Het klopt maar bij de betere visspeciaalzaken
of aan de Belgische en Zeeuwse kust zijn ze wel verkrijgbaar.:);)
m.v.g. Bert Allers
therese zegt: