Recept
« Terug naar recepten
Amandelmakronen
PT15M
Amandelmakronen
Een heerlijk amandelmakronen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Amandelmakronen te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Klop met een elektrische mixerwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Klop met een elektrische mix de eiwitten in een grote schone kom tot stijve pieken.
2. Strooi de gemalen amandelen en de suiker over de eiwitten en spatel alles voorzichtig door elkaar met een grote metalen spatel.
3. Schep negen lepels van het beslag op de bakplaat op ruime afstand van elkaar. Druk de hoopjes iets plat met de achterkant van een lepel. Bak de makronen in 15 minuten goudbruin en krokant.
4. Laat de makronen ongeveer 5 minuten op de bakplaat liggen, zodat ze iets steviger kunnen worden. Leg ze voorzichtig op een rooster en laat ze afkoelen.
2. Strooi de gemalen amandelen en de suiker over de eiwitten en spatel alles voorzichtig door elkaar met een grote metalen spatel.
3. Schep negen lepels van het beslag op de bakplaat op ruime afstand van elkaar. Druk de hoopjes iets plat met de achterkant van een lepel. Bak de makronen in 15 minuten goudbruin en krokant.
4. Laat de makronen ongeveer 5 minuten op de bakplaat liggen, zodat ze iets steviger kunnen worden. Leg ze voorzichtig op een rooster en laat ze afkoelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
doriet zegt:
Eddy zegt:
sylviadew zegt: