Recept
« Terug naar recepten
Amandelmelk
PT10M
Amandelmelk
Een heerlijk amandelmelk recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce van Halen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelmelk te bereiden
1. Roer 1 zakje amandelschaafsel (45 gram) door 1 liter melk.
2. Breng de melk in een pan net niet aan de kook en laat het mengsel op zeer laag vuur 30 minuten trekken. Zet een houten lepel in de pan om overkoken te voorkomen.
3. Zeef de melk en gooi het gekookte amandelschaafsel weg.
4. Meng in een kommetje 2 eetlepels cacaopoeder, 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel koude melk tot een glad papje. Voeg eventueel wat extra melk toe.
5. Meng een scheut warme amandelmelk door het papje.
6. Schenk dit mengsel in de pan amandelmelk.
7. Goed doorroeren.
2. Breng de melk in een pan net niet aan de kook en laat het mengsel op zeer laag vuur 30 minuten trekken. Zet een houten lepel in de pan om overkoken te voorkomen.
3. Zeef de melk en gooi het gekookte amandelschaafsel weg.
4. Meng in een kommetje 2 eetlepels cacaopoeder, 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel koude melk tot een glad papje. Voeg eventueel wat extra melk toe.
5. Meng een scheut warme amandelmelk door het papje.
6. Schenk dit mengsel in de pan amandelmelk.
7. Goed doorroeren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Laila zegt:
Bedankt voor het delen.
jvanhalen zegt:
anita43 zegt: