Recept
« Terug naar recepten
Amandelparfait met karamelsaus
PT45M
Amandelparfait met karamelsaus
Een heerlijk amandelparfait met karamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelparfait met karamelsaus te bereiden
De amandelen grof hakken of malen
50 gram suiker samen met de amandelen
laten karameliseren.
Op een met olie(geen olijfolie)ingevette bakplaat of op bakpapier gieten, af laten koelen en tussen een theedoek fijnstampen.
De slagroom met 25 gram suiker kloppen.
Het eigeel met 25 gram suiker luchtig opslaan.
Het eiwit stijf kloppen.
Het stijve eiwit met het eigeel en de amandelen mengen en dit door de slagroom spatelen.
Het geheel in een cakevorm of timbaaltjes gieten en in de vriezer laten opstijven.
KARAMELSAUS:
De suiker karameliseren.
Cognac, slagroom en créme fraiche toevoegen en dit tot de gewenste dikte laten inkoken.
SERVEREN:
De parfait in het midden van het bord storten.
Het bord besprenkelen met karamelsaus.
50 gram suiker samen met de amandelen
laten karameliseren.
Op een met olie(geen olijfolie)ingevette bakplaat of op bakpapier gieten, af laten koelen en tussen een theedoek fijnstampen.
De slagroom met 25 gram suiker kloppen.
Het eigeel met 25 gram suiker luchtig opslaan.
Het eiwit stijf kloppen.
Het stijve eiwit met het eigeel en de amandelen mengen en dit door de slagroom spatelen.
Het geheel in een cakevorm of timbaaltjes gieten en in de vriezer laten opstijven.
KARAMELSAUS:
De suiker karameliseren.
Cognac, slagroom en créme fraiche toevoegen en dit tot de gewenste dikte laten inkoken.
SERVEREN:
De parfait in het midden van het bord storten.
Het bord besprenkelen met karamelsaus.
bertal zegt:
In deze tijd kan je eiwitten en dooiers gepasturiseerd krijgen in cupjes, dus dan zijn ze al verhit geweest.
veel succes en mooie feestdagen
m.v.g. Bert Allers:);)