KookJij

Amandelpesto

Een heerlijk amandelpesto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelpesto te bereiden

1. Verwijder het bruine vliesje rond de amandelen voor ze even te blancheren in kokend water.
2. Stamp alle ingrediënten, behalve de kaas en de olijfolie, fijn in een vijzel. Of gebruik de keukenrobot. De kaas roer je op het laatst door de pesto, eventueel met wat extra olijfolie.
3. Voeg beetje bij beetje zoveel olijfolie toe dat je een dikke en smeuïge pesto krijgt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Dit lijkt me heel apart. Ik ben dol op amandelen. Ik weet niet wat voor stof erin zit, maar op gedroogde vijgen ben ik ook dol. Dat zijn items waar ik van geniet!
Roos.