Recept
« Terug naar recepten
Amandelpesto
PT5M
Amandelpesto
Een heerlijk amandelpesto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelpesto te bereiden
1. Verwijder het bruine vliesje rond de amandelen voor ze even te blancheren in kokend water.
2. Stamp alle ingrediënten, behalve de kaas en de olijfolie, fijn in een vijzel. Of gebruik de keukenrobot. De kaas roer je op het laatst door de pesto, eventueel met wat extra olijfolie.
3. Voeg beetje bij beetje zoveel olijfolie toe dat je een dikke en smeuïge pesto krijgt.
2. Stamp alle ingrediënten, behalve de kaas en de olijfolie, fijn in een vijzel. Of gebruik de keukenrobot. De kaas roer je op het laatst door de pesto, eventueel met wat extra olijfolie.
3. Voeg beetje bij beetje zoveel olijfolie toe dat je een dikke en smeuïge pesto krijgt.
rozaverschoor zegt:
Roos.