KookJij

Daslookpesto

In het daslookseizoen ligt in sommige bossen een groen tapijt van daslook. Het geurt ook heerlijk als je er wandelt en ik kan het dan meestal ook niet laten om er een voorraadje van mee te nemen. Let wel goed op als je daslook plukt want de bladeren lijken sprekend op die van lelietjes-van-dalen en die zijn juist weer hartstikke giftig. N.B.: Daslook was tot 2017 nog beschermd in Nederland, maar sinds het op steeds meer plaatsen in Nederland voorkomt heeft het die status niet meer.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Delicious magazine/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daslookpesto te bereiden

  1. Doe de gewassen en gesneden daslookblaadjes in een blender of keukenmachine en voeg de geroosterde noten, kaas en olie toe.
  2. Pureer alles tot een smeuïge saus en breng die op smaak met peper en zout.
  3. Doe alles in een grote pot (of meerdere kleine potjes) en bewaar het in de koelkast.
  4. De pesto is ongeveer 3 weken, in de koelkast, houdbaar.
  5. Als je (te)veel hebt kun je de pesto ook in goed afsluitbare doosjes invriezen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst