Recept
« Terug naar recepten
Daslookpesto
PT15M
Daslookpesto
In het daslookseizoen ligt in sommige bossen een groen
tapijt van daslook. Het geurt ook heerlijk als je er wandelt en ik kan het dan meestal
ook niet laten om er een voorraadje van mee te nemen.
Let wel goed op als je daslook plukt want de bladeren lijken sprekend op
die van lelietjes-van-dalen en die zijn juist weer hartstikke giftig.
N.B.: Daslook was tot 2017 nog beschermd in Nederland, maar sinds het
op steeds meer plaatsen in Nederland voorkomt heeft het die status niet
meer.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Delicious magazine/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daslookpesto te bereiden
- Doe de gewassen en gesneden daslookblaadjes in een blender of keukenmachine en voeg de geroosterde noten, kaas en olie toe.
- Pureer alles tot een smeuïge saus en breng die op smaak met peper en zout.
- Doe alles in een grote pot (of meerdere kleine potjes) en bewaar het in de koelkast.
- De pesto is ongeveer 3 weken, in de koelkast, houdbaar.
- Als je (te)veel hebt kun je de pesto ook in goed afsluitbare doosjes invriezen.