Recept
« Terug naar recepten
Amandelpudding (bademli muhallebi)
PT30M
Amandelpudding (bademli muhallebi)
Een heerlijk amandelpudding (bademli muhallebi) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelpudding (bademli muhallebi) te bereiden
De melk, suiker, vanillesuiker en de amandelen in een kookpan doen en op een matig vuurtje 5-6 min. zachtjes laten koken. Kokos, bakmeel, bloem en citroenschil toevoegen en al roerend 6-8 min. laten rijzen. De amandelpudding van het vuur halen. De yoghurt en eidooiers glad roeren en de amandelpudding daarmee binden. De pudding met cognac op smaak brengen. De amandelpudding in een schaal doen en laten afkoelen.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.