Recept
« Terug naar recepten
Amuse tomatenmousse
PT20M
Amuse tomatenmousse
Een heerlijk amuse tomatenmousse recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Amuse tomatenmousse te bereiden
-Week de gelatine in koud water.
-Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes+ pureer het vruchtvlees.
-Los de gelatine op in een paar eetlepels kokend water en roer dit door de gepureerde tomaten.
-Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
-Klop de slagroom lobbig en schep dit luchtig door de tomaten.
-Schep het geheel in een kom en laat minimaal 1 uur opstijven in de koeling.
-Maak met behulp van twee vochtig gemaakte theelepels een mooie canelle en leg elke canelle op een schaaltje .
- Garneer met een blaadje basilicum.
-Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes+ pureer het vruchtvlees.
-Los de gelatine op in een paar eetlepels kokend water en roer dit door de gepureerde tomaten.
-Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
-Klop de slagroom lobbig en schep dit luchtig door de tomaten.
-Schep het geheel in een kom en laat minimaal 1 uur opstijven in de koeling.
-Maak met behulp van twee vochtig gemaakte theelepels een mooie canelle en leg elke canelle op een schaaltje .
- Garneer met een blaadje basilicum.
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Makkelijk van te voren te bereiden en bovendien erg lekker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jose zegt:
Had je er wel voldoende peper en zout in gedaan?
Heb nog van niemand gehoord dat het vlak van smaak was, maar het kan natuurlijk altijd want smaken kunnen nogal verschillen! Maar als je het echt voldoende gepeperd en zout toegevoegd heb, kan ik je geen passend antword hiervoor geven, nogmaals ik had het nog niet eerder gehoord, tot op heden alleen maar positieve reacties gehad, maar vind het wel jammer voor jou! Kook groetjes van José en volgende keer hoop ik dat het meer in de smaak zal vallen!;)
jacqueline zegt:
Martijn zegt: