Recept
« Terug naar recepten
Amuse van kwarteleitje met uienconfiture
PT40M
Amuse van kwarteleitje met uienconfiture
Een heerlijk amuse van kwarteleitje met uienconfiture recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van kwarteleitje met uienconfiture te bereiden
Steek 2 rondjes uit elke snee casinobrood, smeer ze in met gesmolten boter en rooster ze goudbruin onder de salamander.
Snipper de uien fijn en doe ze in een koekenpan met suiker naar smaak en rode wijn (de uien moeten onder staan). Laat op een zacht vuur stoven tot de uien gaar zijn en al het vocht verdwenen is. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
Was de sla en centrifugeer goed droog.
Bak de kwarteleitjes in de poffertjespan en kruid ze met peper en zout.
Presentatie:
Leg een plukje sla op elk toastje.
Leg daarop een lepeltje uienconfiture.
Leg daarop het kwarteleitje.
Dien op een klein bordje op.
Snipper de uien fijn en doe ze in een koekenpan met suiker naar smaak en rode wijn (de uien moeten onder staan). Laat op een zacht vuur stoven tot de uien gaar zijn en al het vocht verdwenen is. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
Was de sla en centrifugeer goed droog.
Bak de kwarteleitjes in de poffertjespan en kruid ze met peper en zout.
Presentatie:
Leg een plukje sla op elk toastje.
Leg daarop een lepeltje uienconfiture.
Leg daarop het kwarteleitje.
Dien op een klein bordje op.
linda zegt: