KookJij

Amuse van kwarteleitje met uienconfiture

Een heerlijk amuse van kwarteleitje met uienconfiture recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amuse van kwarteleitje met uienconfiture te bereiden

Steek 2 rondjes uit elke snee casinobrood, smeer ze in met gesmolten boter en rooster ze goudbruin onder de salamander.
Snipper de uien fijn en doe ze in een koekenpan met suiker naar smaak en rode wijn (de uien moeten onder staan). Laat op een zacht vuur stoven tot de uien gaar zijn en al het vocht verdwenen is. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
Was de sla en centrifugeer goed droog.
Bak de kwarteleitjes in de poffertjespan en kruid ze met peper en zout.
Presentatie:
Leg een plukje sla op elk toastje.
Leg daarop een lepeltje uienconfiture.
Leg daarop het kwarteleitje.
Dien op een klein bordje op.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

linda

linda zegt:
Ik heb deze met kerst 2008 gemaakt en ga ze dit jaar weer maken. De smaak was zeer verrassend en dus bijzonder lekker!:p
Jeroen

Jeroen zegt:
Prachtig een poffertjespan gebruiken voor kleine hapjes! Goed idee
jvanguilik

jvanguilik zegt:
was heerlijk.