Ik had Indische gehaktballetjes gemaakt en er 3 overgehouden. Daar we de volgende dag met ons 6en zouden dineren, heb ik deze amuse als extra gemaakt met een restje Philadelphia.
De vulling kun je natuurlijk van andere ingrediënten maken bijv van verse roomkaas met knoflook of kruiden of fijn gesneden tomaatjes of sambal etc. etc.
Je kunt ze zelfs vullen met fijn geraspte kaas vermengd met wat creme fraiche en peper.
Zorg er alleen voor dat de vulling niet te vloeibaar is.
Recept
« Terug naar recepten
Amuse van restjes en fantasie nr. 2
PT5M
Amuse van restjes en fantasie nr. 2
Een heerlijk amuse van restjes en fantasie nr. 2 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn fantasie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van restjes en fantasie nr. 2 te bereiden
1. De gehaktballetjes doormidden snijden en met de snijkant naar beneden op een bord/plank leggen.
2. Met het uitsteekvormpje voorzichtig een gat maken in het balletje en het uitgestoken deel even apart wegleggen.
3. Vul het verkregen gaatje wat hoog op met de Philadelphia met behulp van een lepeltje.
4. Leg het uitgestoken deeltje als een toetertje bovenop. (zie foto)
2. Met het uitsteekvormpje voorzichtig een gat maken in het balletje en het uitgestoken deel even apart wegleggen.
3. Vul het verkregen gaatje wat hoog op met de Philadelphia met behulp van een lepeltje.
4. Leg het uitgestoken deeltje als een toetertje bovenop. (zie foto)
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
En alweer: wat een fantasie!!!Dank je wel! Ik heb ook zo'n blik, maar dan met bloemvormen (helaas maar 6;)).
flavia zegt: