Recept
« Terug naar recepten
Amuseglaasje met gazpacho en Gamba
PT30M
Amuseglaasje met gazpacho en Gamba
Een heerlijk amuseglaasje met gazpacho en gamba recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuseglaasje met gazpacho en Gamba te bereiden
Bereidingswijze van Gazpacho
Was de tomaten, paprika en komkommer. Schil de ui en maak de knoflook schoon. Snijd alles in grove stukken. Meng de tomatensap met de olie en azijn. Meng alle ingrediënten in een blender. Zeef het geheel en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd dunne juliënne-reepjes van de komkommer (gebruik hiervoor evt. een rasp of keukenmachine).
Marineer de garnalen (minimaal 30 minuten) in een mengel van de olie,knoflook peper en zout.Doe in elk glaasje ca. 10 reepjes komkommer. Schenk hierop de gazpacho.
Bak de garnalen in ongeveer 3 minuten in een droge koekenpan totdat de mooi roze van kleur zijn. Keer ze tussentijds om.
Laat de garnalen iets afkoelen op twee velletjes keukenpapier en hang ze daarna op de rand van de glaasjes.
Was de tomaten, paprika en komkommer. Schil de ui en maak de knoflook schoon. Snijd alles in grove stukken. Meng de tomatensap met de olie en azijn. Meng alle ingrediënten in een blender. Zeef het geheel en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd dunne juliënne-reepjes van de komkommer (gebruik hiervoor evt. een rasp of keukenmachine).
Marineer de garnalen (minimaal 30 minuten) in een mengel van de olie,knoflook peper en zout.Doe in elk glaasje ca. 10 reepjes komkommer. Schenk hierop de gazpacho.
Bak de garnalen in ongeveer 3 minuten in een droge koekenpan totdat de mooi roze van kleur zijn. Keer ze tussentijds om.
Laat de garnalen iets afkoelen op twee velletjes keukenpapier en hang ze daarna op de rand van de glaasjes.