Recept
« Terug naar recepten
Ananas carpaccio
PT15M
Ananas carpaccio
Een heerlijk ananas carpaccio recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas carpaccio te bereiden
Maak de verse ananas schoon en snijdt deze in flinterdunne plakken (het liefst op een snijmachine) en verdeel deze plakken op de borden.
Doe de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie en zorg dat deze onder voortdurend omdraaien, krokant en lichtbruin van kleur zijn.
Doe wat schoongespoelde rucolasla over de ananas en ook de pijnboompitten.
Garneer de carpaccio met wat truffelolie en wat vers gemalen peper.
Snijdt de citroen in stukken en knijp deze uit over de carpaccio (niet te veel !)
Doe de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie en zorg dat deze onder voortdurend omdraaien, krokant en lichtbruin van kleur zijn.
Doe wat schoongespoelde rucolasla over de ananas en ook de pijnboompitten.
Garneer de carpaccio met wat truffelolie en wat vers gemalen peper.
Snijdt de citroen in stukken en knijp deze uit over de carpaccio (niet te veel !)
hns zegt: