KookJij

Ananas-kokostaart

Een heerlijk ananas-kokostaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: andrea a
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananas-kokostaart te bereiden

Laat de ananasschijven uitlekken, en vang 1/8 liter van het sap op. Giet daarna wat gesmolten boter in een gesloten taartvorm.
Strooi het lichtbruine poedersuiker op de gesmolten boter en leg de ananasschijven in de taartvorm. Leg in het midden van de ananasschijven een gekonfijte kers met de bolle kant langs onderen.


Kluts dan de boter met de suiker dooreen in een kom. Mix er de eieren en het vanille-aroma erdoor. Spatel de zelfrijzende bloem, de gewone bloem, het kokospoeder en het ananassap erdoor tot alles goed gemengd is.


Doe het deeg boven op de ananasschijven en strijk de bovenkant glad. Verwarm de oven voor op 180°C, en bak de taart 50 min. Laat 10 min in de vorm rusten, en laat dan op een rooster afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

BeginnendKeukenprinsesje

BeginnendKeukenprinsesje zegt:
Lijkt me een super lekker recept!! :p Waar koop ik lichtbruine poedersuiker? Kan het ook met lichtbruine basterdsuiker?