KookJij

Ananas tarte tatin

Een heerlijk ananas tarte tatin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie: 850 kCal energie
8 Gram eiwit
63 Gram vet
63 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Verswijzer 44 2003
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananas tarte tatin te bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Schil de ananas dik en snij deze in plakken.
Snij de harten eruit en dep de ananas droog.
Smelt de boter in de quichevorm en roer de suiker erdoor.
Zet het vuur hoger en laat de suiker karameliseren (lichtbruin kleuren).
Verdeel de plakken ananas over de karamel in de vorm.
Kneus de pecannoten en strooi ze over de ananas.
Bestrooi een werkvlak met bloem.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 28 cm doorsnede.
Leg het deeg over de vulling, druk de rand van het deeg tussen de ananas en de vorm.
Klop de eierdooer los met 1 eetlepel water en bestrijk hier mee het deeg.
Bak de tarte tatin midden in de oven in circa 25 minuten gaar.
Klop de creme fraîche los.
Serveer de taart met de creme fraîche.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Tip:
Bestrooi de tarte tatin met poedersuiker.

Wijnadvies:
Moscatel Valencia, Spaanse witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan Sascha, groetjes Hilde Kookjij
Sascha

Sascha zegt:
Bedankt voor het aanpassen van het recept.
Bij eerdere recepten had ik wel de wachtttijd bij de bereidingstijd gezet, maar dat was voor sommige mensen ook weer verwarrend. Dus de 10 minuten ingevuld volgens recept.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan musketiertje ;-) xxx
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
:) :) :)
Thanks linkerpootje... xxxx
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Helemaal bovenaan staat 10 minuten, Gerard en daar doelde ik op,, ;) Dat lukt mij echt niet om alles te doen en dan ook nog te bakken.... Maar wellicht bedoelt Sascha alle dingen die je moet doen voordat het in de oven gaat. Zou mij niet lukken in 10 minuten, maar ik ben meer van het slow-cooken.... :)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
De bereidingstijd lijkt me goed, bladerdeeg heeft niet meer nodig. Maar om voor 1 ei een eiersplitser te gebruiken, die je ook weer moet schoonmaken? Dat gaat met een tikje op de rand van een kopje o.i.d. veel sneller.....

G
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Klinkt erg lekker, maar de bereidingstijd lijkt me wat te kort ;)