Tip:
Bestrooi de tarte tatin met poedersuiker.
Wijnadvies:
Moscatel Valencia, Spaanse witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Ananas tarte tatin
PT35M
Ananas tarte tatin
Een heerlijk ananas tarte tatin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
850 kCal energie
8 Gram eiwit
63 Gram vet
63 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
63 Gram vet
63 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Verswijzer 44 2003
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas tarte tatin te bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Schil de ananas dik en snij deze in plakken.
Snij de harten eruit en dep de ananas droog.
Smelt de boter in de quichevorm en roer de suiker erdoor.
Zet het vuur hoger en laat de suiker karameliseren (lichtbruin kleuren).
Verdeel de plakken ananas over de karamel in de vorm.
Kneus de pecannoten en strooi ze over de ananas.
Bestrooi een werkvlak met bloem.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 28 cm doorsnede.
Leg het deeg over de vulling, druk de rand van het deeg tussen de ananas en de vorm.
Klop de eierdooer los met 1 eetlepel water en bestrijk hier mee het deeg.
Bak de tarte tatin midden in de oven in circa 25 minuten gaar.
Klop de creme fraîche los.
Serveer de taart met de creme fraîche.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Schil de ananas dik en snij deze in plakken.
Snij de harten eruit en dep de ananas droog.
Smelt de boter in de quichevorm en roer de suiker erdoor.
Zet het vuur hoger en laat de suiker karameliseren (lichtbruin kleuren).
Verdeel de plakken ananas over de karamel in de vorm.
Kneus de pecannoten en strooi ze over de ananas.
Bestrooi een werkvlak met bloem.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 28 cm doorsnede.
Leg het deeg over de vulling, druk de rand van het deeg tussen de ananas en de vorm.
Klop de eierdooer los met 1 eetlepel water en bestrijk hier mee het deeg.
Bak de tarte tatin midden in de oven in circa 25 minuten gaar.
Klop de creme fraîche los.
Serveer de taart met de creme fraîche.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Sascha zegt:
Bij eerdere recepten had ik wel de wachtttijd bij de bereidingstijd gezet, maar dat was voor sommige mensen ook weer verwarrend. Dus de 10 minuten ingevuld volgens recept.
Gea Bruining zegt:
Hilde Dumont zegt: