Recept
« Terug naar recepten
Ananasdessert
PT20M
Ananasdessert
Een heerlijk ananasdessert recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Luc Lauriks
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zelf bedacht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananasdessert te bereiden
Open het blik ananas, doe alles in een grote zeef, vang het sap op en laat goed uitlekken. Verdeel de ananasschijven per 2 over de kommetjes (1 kommetje/persoon). Doe het sap in een steelpannetje en meng het flanpoeder grondig met het sap. Breng het mengsel zachtjes aan de kook onder voortdurend roeren met de garde, en laat even zachtjes pruttelen. Voeg nu eventueel nog een beetje vanillesuiker toe (proeven !). Verdeel het gebonden sap over de kommetjes zodat de schijven ananas bedekt zijn. Zet de kommetjes een paar uur in de koelkast en laat grondig opstijven.
Versier de kommetjes vlak voor opdienen met een toef(je) slagroom, eventueel kan je er ook nog wat chocolade-schilfers over strooien.
Versier de kommetjes vlak voor opdienen met een toef(je) slagroom, eventueel kan je er ook nog wat chocolade-schilfers over strooien.
Mijn kookverhaal (Luc Lauriks)
Super-éénvoudig en kinderen zijn er dol op.