Heel gemakkelijk toetje dat je al een paar uur tevoren kunt klaarmaken (in de koelkast bewaren).
Je kunt dit ook met abrikozen uit blik maken.
Recept
« Terug naar recepten
Perzikenmousse met amaretti
PT10M
Perzikenmousse met amaretti
Deze perzikenmousse is gemaakt van gepureerde perziken uit blik met roomkaas. Onderin het glas een paar amaretti met een scheutje likeur. of sap. Daarop de perzikenmousse gegarneerd met een schijfje perzik en een amaretti. Gemakkelijk te maken, snel klaar en erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikenmousse met amaretti te bereiden
- Laat de perziken uitlekken in een zeef.
- Pureer de perziken met een staafmixer. (Hou wat van de perziken over om te garneren).
- Meng de gepureerde perziken met de vanillesuiker, roomkaas en wat van het perzikenvocht of een scheutje amaretto.
- Doe een paar amaretti (of verkruimelde bastognekoek) onderin het glas.
- Druppel wat perzikenvocht of likeur over de koekjes.
- Verdeel de perzikenmousse hierover.
- Garneer met een schijfje perzik en een amaretti.