Recept
« Terug naar recepten
Perzikencrème met lemoncurd
PT10M
Perzikencrème met lemoncurd
Van perziken op lichte siroop, roomkaas light, een scheutje limoncello en lemoncurd maakt ik dit lekkere lichte dessert.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikencrème met lemoncurd te bereiden
- Laat de perziken uitlekken. Vang het sap op.
- Pureer 3 halve perziken met de staafmixer. (De overgebleven halve perzik wordt gebruikt als garnering.
- Verdeel dit over 4 glazen.
- Klop de roomkaas los met de lemon curd en een scheutje limoncello of citroensap.
- Proef. Als je het niet zoet genoeg vindt doe er dan een zakje vanillesuiker door.
- Verdeel dit over de gepureerde perziken.
- Garneer met een schijfje perzik en een paar amaretti. (Italiaanse bitterkoekjs)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Wat geschaafde geroosterde amandelen zijn als garnering ook heel lekker