Recept
« Terug naar recepten
Mangotiramisu in een glaasje
PT10M
Mangotiramisu in een glaasje
Een lekker fris nagerecht bestaande uit laagjes met cantucini, limoncello, mascarpone, lemon-curd en gepureerde mango.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangotiramisu in een glaasje te bereiden
- Klop de mascarpone los en meng de lemoncurd erdoor.
- Leg op de bodem van elk glas 2 cantuccini of 5 amaretti.
- Laat de mango uitlekken maar vang de siroop op. (gebruik je limoncello dan kan de siroop weg)
- Pureer de mango met de staafmixer.
- Besprenkel de cantuccini/amaretti met 50 ml limoncello of met het sap van de mango..
- Schep de mangopuree op de cantuccini en verdeel de mascarpone erover. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verdeel de blauwe bessen over de mascarpone.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je kunt dit nagerecht al een dag tevoren maken. In plaats van mango kun je ook abrikozen of perziken uit blik gebruiken