Recept
« Terug naar recepten
Ananassorbet
PT45M
Ananassorbet
Een heerlijk ananassorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Sorbets
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananassorbet te bereiden
Maak ananas schoon, verwijder harde kern.
Snij 5 partjes af voor decoratie en de rest in grote blokjes.
Breng suiker en water aan de kook.
Voeg voorgeweekt gelatineblaadje toe en laat afkoelen.
Doe yoghurt en contreau erbij.
Pureer ananasvruchtvlees in blender en druk massa door zeef.
Voeg 200 gram ananaspuree bij het yoghurtmengsel en draai er in de sorbetiere ijs van.
Serveer uit in hoge glazen en garneer met ananaspartjes en mintblaadjes
Snij 5 partjes af voor decoratie en de rest in grote blokjes.
Breng suiker en water aan de kook.
Voeg voorgeweekt gelatineblaadje toe en laat afkoelen.
Doe yoghurt en contreau erbij.
Pureer ananasvruchtvlees in blender en druk massa door zeef.
Voeg 200 gram ananaspuree bij het yoghurtmengsel en draai er in de sorbetiere ijs van.
Serveer uit in hoge glazen en garneer met ananaspartjes en mintblaadjes
bertal zegt:
het moet inderdaad 1 el zijn, ik heb het al veranderd, bedankt.
veel succes:);)
met vriendelijke groet.
Bert Allers