KookJij

Ananassorbet

Een heerlijk ananassorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Sorbets
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananassorbet te bereiden

Maak ananas schoon, verwijder harde kern.
Snij 5 partjes af voor decoratie en de rest in grote blokjes.
Breng suiker en water aan de kook.
Voeg voorgeweekt gelatineblaadje toe en laat afkoelen.
Doe yoghurt en contreau erbij.
Pureer ananasvruchtvlees in blender en druk massa door zeef.
Voeg 200 gram ananaspuree bij het yoghurtmengsel en draai er in de sorbetiere ijs van.

Serveer uit in hoge glazen en garneer met ananaspartjes en mintblaadjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
hummel,
het moet inderdaad 1 el zijn, ik heb het al veranderd, bedankt.
veel succes:);)
met vriendelijke groet.
Bert Allers
Hummel

Hummel zegt:
Hallo Bert, dit lijkt me een heerlijk recept, maar is het nu 1 dl contreau of 1 eetlepel, want 1 liter lijkt me wat veel. ;)