Recept
« Terug naar recepten
Andijvie uit de oven
PT45M
Andijvie uit de oven
Een heerlijk andijvie uit de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijvie uit de oven te bereiden
Snijd de andijvie in reepjes,was deze en laat ze heel goed uitlekken.Maak de béchamelsaus volgens de verpakking en laat deze iets afkoelen.Snijd de ham in blokjes.Splits de eieren en roer de dooiers door de saus.Klop de eiwitten stijf en spatel deze door de saus.Voeg het peper,zout en 100 gram geraspte kaas toe.Beboter een ovenvaste schaal en leg er de andijvie in.Leg daarop wat ham en daarop de saus.Herhaal dit en zorg ervoor dat de laatste laag uit de saus bestaat.Bestrooi de schotel met de overgebleven kaas en plaats de schaal gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 220C.
Bij deze schotel past bijv. aardappelpuree.
Bij deze schotel past bijv. aardappelpuree.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rangvi zegt:
seyner pieter zegt: