KookJij

Andijvie uit de oven

Een heerlijk andijvie uit de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijvie uit de oven te bereiden

Snijd de andijvie in reepjes,was deze en laat ze heel goed uitlekken.Maak de béchamelsaus volgens de verpakking en laat deze iets afkoelen.Snijd de ham in blokjes.Splits de eieren en roer de dooiers door de saus.Klop de eiwitten stijf en spatel deze door de saus.Voeg het peper,zout en 100 gram geraspte kaas toe.Beboter een ovenvaste schaal en leg er de andijvie in.Leg daarop wat ham en daarop de saus.Herhaal dit en zorg ervoor dat de laatste laag uit de saus bestaat.Bestrooi de schotel met de overgebleven kaas en plaats de schaal gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 220C.
Bij deze schotel past bijv. aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

seyner pieter

seyner pieter zegt:
Het recept ziet er goed uit. Mijn andijvie is pas gezaaid zal nog twee maanden moeten wachten.
rangvi

rangvi zegt:
Is inderdaad lekker! Ik doe ook wel eens een andere versie: Geen ham! De andijvie in 2 gesneden in een ingevette ovenschotel en ertussen voorgekookte aardappelschijven. Ik maak een roux van : 20 gr boter, 20 gr bloem en 20 cl melk en peper en zout, dat over het andijvie/aardappelmengsel, daaroverheen een laag geraspte kaas en 20 min. in de oven; Is lekker en zeer eenvoudig ! :)
tom meyer

tom meyer zegt:
ziet er erg lekker uit
seyner pieter

seyner pieter zegt:
Dat ziet er lekker uit