Recept
« Terug naar recepten
Andijviestampot
PT45M
Andijviestampot
Een heerlijk andijviestampot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
41
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijviestampot te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze doormidden.Kook ze in water met zout in 20-25 min.gaar.Giet het vocht van de champignons.Als je een struik andijvie hebt dan haal je de lelijke bladeren eraf en snijd deze in reepjes.Was de andijvie goed en in een vergiet laten uitlekken.Verwarm de melk in een pannetje.Giet de aardappelen af.Prak de aardappelen fijn er roer de melk erdoor,zodat er een smeuÃge puree ontstaat.Roer de andijvie en de champignons door de puree en warm de stampot al roerend goed door.Breng het smaak met peper en zout.Schep de kaasblokjes door de stamppot.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne zegt:
Lekker pittig.
carolien zegt:
Hester zegt:
plokje zegt:
Voor nou en nog 's!!
Plokje zegt:
We zijn nu bezig met dit recept.... we doen welipv champignons, spekjes, mmm
brandaris zegt:
Antoon zegt:
Bedankt Lambert voor je suggestie om kaas te gebruiken. Ga ik zeker ook eens proberen.
Lekker koken en smakelijk eten allemaal.