Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: kalkoenchipolata met bloemkool overgoten met een witte rucolasausje, tomaatje gevuld met rucolapuree
PT40M
Dagschotel: kalkoenchipolata met bloemkool overgoten met een witte rucolasausje, tomaatje gevuld met rucolapuree
Bloemkool wordt doorgaans gekookt gegeten, maar is ook als rauwkost eetbaar. Koken neemt 10 tot 20 minuten in beslag, afhankelijk van de gewenste hardheid van het eindresultaat en de afmeting. Bloemkool wordt in een koolhydraatarm dieet gebruikt als vervanger van rijst of aardappelen, omdat het mondgevoel vergelijkbaar is, maar het dikmakende zetmeel ontbreekt.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: kalkoenchipolata met bloemkool overgoten met een witte rucolasausje, tomaatje gevuld met rucolapuree te bereiden
- Bloemkool beetgaar koken of steamen.
- Tomaatjes het hoedje verwijderen en het vruchtvlees verwijderen ( deze kan je in een soep verwerken ).
- Aardappelen beetgaar koken en pureren, kruiden met peper, zout, muskaatnoot en een klontje boter. Een deel van de rucola fijn gesneden eronder mengen eveneens het hoedje van de tomaat zeer fijn gesneden. Vul de tomaat met de puree en zet deze in een voorverwarmde oven op 180 gr +/- 10 min.
- Chipolata's gaar aanbakken in boter.
- Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk roer als laatste de fijn gesneden rucola eronder.
- Serveer deze dagschotel zeer warm op bord en garneer af met gemalen kaas.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
Hilde Dumont zegt: